Matlagningsevent & annat

Den här långa tiden med pandemin har gjort många företag sysslolösa, i princip alla eventföretag och restauranger som inte serverar luncher eller snabbmat, har fått lägga verksamheten på hyllan. Om dom inte går i konkurs. Tänk vad många konserter, matlagningsevent, fester, bröllop, mässor och egentligen allt som innebär en sammankomst av personer, har fått lägga sitt på is. Det värsta är att det inte är någon som vet hur länge!? Nu öppnade vi upp samhället bara för några månader sedan, och redan har det lyckats ta sig in en ny mutation i Sverige som vi än så länge inte vet något om. Vi vet alltså inte om vaccinet biter på den.

Nya matlagningsevent till våren

Jag tror att de månaderna som är kvar innan 2021 är slut kommer att vara helt körda för alla eventföretag. Vid flera tillfällen har jag anmält mig till matlagningsevent sedan innan pandemin bröt ut, och lika många gånger har jag varit tvungen att skjuta upp eventen. Även konserter har jag bokat flera stycken och några har jag begärt pengarna tillbaka för medan andra chansar jag och hoppas på att det blir en covidfri säsong år 2022. Men det finns ju inga garantier överhuvudtaget när det stormar in ett virus som slår undan benen på hela jordens befolkning. Det är helt sinnesjukt!

Nya matlagningsevent på nätet

Som tur är, får jag väl ändå säga, så har jag lyckats hitta några riktigt bra matlagningsevent som jag kan delta digitalt på. Det blir ju inte alls samma sak som att gå kursen på plats, men än så länge så har det fungerat ganska bra. Det är ganska lätt när man ska göra någon maträtt som inte kräver något estetiskt handlag men när jag ska baka och framförallt dekorera tårtor då blir det värre, då är det mycket lättare att få det förklarat av någon som är på plats. Men jag hoppas på 2022 – som ett ”matlagningens år”.