Den bästa laxen jag har ätit

Så har snart ytterligare en arbetsvecka gått. Jag har arbetat för fullt, men istället för att ha fokus på själva arbetet så kunde jag inte sluta tänka på den goda laxen som jag åt under lördagskvällen. Vi är som bekant ett gäng som gillar att träffas och äta gott lite då och då, lördagens värd var PC (han kallas det för han jobbar med systemintegration, hans riktiga namn är Petter-Christian). PC hade slagit på stort, det hela började med en aperitif, ett osaltat kex med färskost och fiskrom. Blandningen av det salta romen och den krämiga färskosten var fenomenal. Som dricka serverades ett glas Chardonnay. Förrätten fortsatte i havets tecken, toast med skagenröra, återigen var maten fenomenal. Men sen kom varmrätten, och låt mig bara säga detta, den var gudomligt god. Laxen var perfekt grillad i PCs egenkonstruerade grill. Istället för att använda vanligt träkol som man kan köpa i vilken mataffär som helst, hade PC använt träbitar från al, som satte smask på laxen och gjorde laxen ännu godare. Till laxen serverades det kokt potatis och en hollandaisesås, självklart hemmagjord. Egentligen hade det räckt med att bara servera fisken i en papptallrik för att varmrätten skulle bli den bästa laxen jag någonsin har ätit, så potatisen och hollandaisesåsen var bara grädden på moset. Till sist var det dags för efterrätt, en crème brûlée med chokladsås. Kvällen både började och avslutades med andra ord på helt rätt sätt. Höjdpunkten var dock som sagt varmrätten, laxen.

Kommentarer är stängda.