Gott svenskt vin

Jag och några kollegor från jobbet var på afterwork igår, vi åt alla en riktigt god stek med bearnaisesås och pommes frites, utsökt! Till maten drack jag ett riktigt gott svenskt vin, vinet var ett rött fruktigt vin, hade varit perfekt som glögg. Vinet var förutom fruktigt också fylligt och törstsläckande. Är egentligen inte så förtjust i rödvin (gillar mer vitt) men detta vinet slår vilket Sauvignon blanc eller chardonnay vin som helst.

Jag frågade servitören vad det var för vin, han sa då att det var ett skånskt handtillverkat rödvin. Att vinet var handtillverkat kunde verkligen kännas i smaken, massproducerade viner så som de jag nämnde ovanför smakar ofta väldigt plastiga, även fast de serveras direkt från glasflaska.

Till helgen ska jag till PC (ni vet IT-teknikern som gjorde den där enastående goda laxen för några veckor sedan) och äta, han har tydligen fått förfrågan ifall han vill bli kundtjänstmedarbetare på ett företag som Gerdmans, är förmodligen det han kommer vilja prata om. Jag kommer i alla fall prata om hur mitt hus ska bli putsat av Fasadputsning Kakel och Klinker. Jag hoppas han serverar en lika god maträtt som laxen, har jag tur lagar han laxrätten igen, börjar redan att vattnas i munnen på mig. Jag ska i alla fall se till så att det goda svenska vinet jag drack igår serveras, tror även PC kommer gilla det (även fast han är mer en öldrickare).

Kommentarer är stängda.